Leerlingen met ADHD en Autisme

Autorijlessen voor leerlingen met ADHD en autisme

Samen zorgen wij ervoor dat u uw rijbewijs behaalt !

 

Autorijlessen voor leerlingen met ADHD kunt u volgen bij Easy Rijopleidingen. De belangrijkste kenmerken van ADHD en autisme op de weg zijn verminderde aandacht en  concentratie, een bepaalde mate van hyperactiviteit en onoplettendheid.  Personen met ADHD en  autisme zijn snel afgeleid. Door de prikkels die ze waarnemen dwalen hun gedachten af en vergeten ze zich vaak te concentreren waar ze mee bezig zijn.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat iemand met ADHD of autisme geen deel mag of kan nemen aan het verkeer. Met juiste begeleiding van een ervaren en deskundig instructeur die gespecialiseerd is in dit soort gevallen kunt u met gerust hart rijlessen volgen en uw rijbewijs behalen.

Instructeur herkent de signalen

De instructeur kan de signalen van de overprikkeling en concentratieverlies herkennen en de juiste handelingen verrichten die noodzakelijk zijn tijdens de lessen.

Effectief omgaan met ADHD en Autisme tijdens de rijles is van groot belang. Voor de leerlingen met ADHD en autisme is luisteren en instructies opvolgen lastig. Zo’n  leerling is niet alleen druk, maar doet vaak meteen wat er in zijn of haar hoofd opkomt. Hoewel dit vaak grappig kan zijn, kan het erg gevaarlijk zijn tijdens het autorijden.

Aandacht die een leerling met ADHD en autisme nodig heeft

Bij Easy Rijopleidingen krijgt  een leerling  met autisme of ADHD speciale aandacht die hij of zij nodig heeft. Om een leerling met ADHD of autisme goed te kunnen begeleiden moet een instructeur zich kunnen verplaatsen in de leefwereld van deze leerling.  Er zijn  geen geldige richtlijnen voor personen met autisme of ADHD. Ieder leerling is anders en verdient een aanpak die past bij zijn of haar ontwikkeling. Voor deze leerlingen wordt meer van een instructeur gevraagd dan alleen kennis gebaseerd op theorie. Bij Easy Rijopleidingen beschikt  de instructeur over de eigenschappen en kennis die de leerling met autisme of ADHD zich op zijn of haar gemak stelt, en op een zeer  aangename wijze de lessen kan volgen. Een beter begrip voor autisme of ADHD is de sleutel naar succes.

Neem contact op

Heeft u meer vragen of wilt u een gratis proefles volgen, aarzel niet en contacteer ons. Aan het einde van de proefles kunnen wij uitstekend inschatten of de leerling in staat is de weg op te gaan.

Autorijlessen voor leerlingen met ADHD - contact button